Pofta de legume amare, înnăscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plăcerea sau neplăcerea manifestată faţă de legume este înnăscută. Studiile recente au scos la iveală faptul că gustul pentru legume amare stă în gene. Cei care nu suportă broccoli sunt

Plăcerea sau neplăcerea manifestată faţă de legume este înnăscută. Studiile recente au scos la iveală faptul că gustul pentru legume amare stă în gene. Cei care nu suportă broccoli sunt născuţi cu papile gustative foarte sensibile la gusturile puternice, în timp ce aceia care iubesc această legumă găsesc că nu este deloc amară. Cercetătorii americani sunt de părere că aversiunea faţă de legume este o metodă a organismului de a ne menţine sănătoşi.
Se ştie că substanţele aflate în spatele gustului amar împiedică iodul să funcţioneze corect în organism. Dar iodul, prezent în fructele de mare şi unele legume şi procesat de glanda tiroidă, este foarte important pentru dezvoltarea mentală şi sexuală. Persoanele care locuiesc în zone în care nivelul de iod este scăzut pot dezvolta o aversiune faţă de alimente care îi împiedică să utilizeze cantitatea mică de iod prezentă în organism.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite