Plasturii cu nicotină nu sunt indicaţi pentru femeile însărcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizarea plasturilor şi a gumei cu nicotină nu este indicată în timpul sarcinii pentru că poate determina malformaţii ale fătului, a avertizat o echipă formată din cercetători din mai

Utilizarea plasturilor şi a gumei cu nicotină nu este indicată în timpul sarcinii pentru că poate determina malformaţii ale fătului, a avertizat o echipă formată din cercetători din mai multe ţări.
Copiii femeilor care au utilizat terapii pe bază de nicotină pentru a nu fuma în primele 12 săptămâni de sarcină au un risc cu 60% mai mare să se nască cu malformaţii decât bebeluşii ai căror mame sunt nefumătoare. Un studiu recent, publicat în revista "Obstetrics and Gynaecology", a fost realizat cu ajutorul a 77.000 de gravide din Danemarca.
Studii realizate anterior au arătat că fumatul măreşte riscul malformaţiilor la naştere, afectând mai ales oasele sau determinând probleme de inimă şi de digestie. Noul studiu a stabilit că mamele fumătoare nu nasc mai mulţi copii malformaţi decât mamele nefumătoare şi că circa 5% din bebeluşii născuţi de ambele grupuri de femei au malformaţii congenitale. Cercetătorii consideră că acest lucru se întâmplă pentru că fumatul sporeşte riscul pierderii sarcinii, ceea ce înseamnă că există mai multe şanse ca feţii care se dezvoltă în abdomenul mamelor fumătoare să moară, în loc să se nască cu malformaţii.
Cercetătorii au stabilit că femeile care utilizau terapii bazate pe nicotină se confruntau cu 60% mai multe riscuri în ceea ce priveşte naşterea unor copii cu malformaţii, spre deosebire de femeile nefumătoare. În plus, copiii mamelor fumătoare riscă mai curând să aibă malformaţii la muşchi şi la schelet, cum ar fi problemele cu oasele bazinului. Studiul menţionează că este extrem de important ca femeile fumătoare care vor să rămână însărcinate să renunţe la fumat, pentru că acest obicei face ca bebeluşii să se nască prematur sau să aibă o greutate anormal de mică la naştere.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite