Plantă contra gastritei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele cu probleme digestive pot consuma pentru calmarea simptomelor o infuzie de seminţe de fenicul, o plantă cu puternice efecte antiseptice, sedative şi diuretice. Fitoterapeutul Eugen

Persoanele cu probleme digestive pot consuma pentru calmarea simptomelor o infuzie de seminţe de fenicul, o plantă cu puternice efecte antiseptice, sedative şi diuretice.

Fitoterapeutul Eugen Giugiu consideră că planta este cel mai eficient medicament din farmacia verde care tratează tulburările produse de colici, fiind tolerată uşor de organism.

Studii de specialitate efectuate recent au demonstrat că seminţele plantei ameliorează spasmele intestinale, crampele abdominale şi împiedică apariţia senzaţiei de balonare.

Mod de preparare

Infuzie. Într-un pahar de lapte clocotit se adaugă o lingură de seminţe de fenicul. Se infuzează timp de 30 de minute, apoi se bea pe stomacul gol. În gastrită, efectele sunt rapide şi de lungă durată.

Infuzie concentrată. Se prepară din două linguri de seminţe infuzate în 500 ml de apă, timp de 30 de minute. Cantitatea se bea de-a lungul zilei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite