Plăcintă cu peşte şi cimbru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantităţi - pentru aluat: 4 căni de făină, 2 căni apă minerală, o cană ulei, cimbru mărcinat (după gust)Cantităţi pentru umplutură: 1 kg peşte, 3 cepe, 2 felii de pâine, 2 linguriţe

Cantităţi - pentru aluat: 4 căni de făină, 2 căni apă minerală, o cană ulei, cimbru mărcinat (după gust)
Cantităţi pentru umplutură: 1 kg peşte, 3 cepe, 2 felii de pâine, 2 linguriţe de făină, mărar şi tarhon - câte o legătură, o lingură oţet.
Preparare: Din ingredientele pentru aluat facem o cocă pe care o frământăm foarte bine şi o punem la rece - o oră. Pentru umplutură: vom fierbe peştele în apă cu oţet. Îl lăsăm să se răcească şi apoi îndepărtăm pieliţa şi oasele. Ceapa va fi tăiată peştişor şi înăbuşită în ulei. Apoi vom da prin maşina de tocat ceapa înăbuşită, peştele, pâinea înmuiată şi stoarsă de apă, mărarul şi tarhonul.
Aluatul va fi împărţit în două bucăţi, din care întindem câte o foaie. Pe prima foaie vom pune umplutura şi deasupra aşezăm a doua foaie. Plăcinta va sta la foc potrivit timp de 50 de minute. Când va fi scoasă din cuptor o lăsăm să se răcească. În final, va fi asezonată cu cimbru măcinat şi va fi tăiată în bucăţi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite