Pinul combate bolile respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frunzele de pin fluidifică secreţiile bronşice
Frunzele de pin fluidifică secreţiile bronşice

Datorită substanţelor active pe care le conţine, pinul este eficient mai ales în afecţiuni respiratorii, renale şi în reumatism, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mugurii acestui arbore vindecător conţin răşini, ulei eteric, principii amare, flavonoizi, vitamina C, iar frunzele sale, sub formă de ace, sunt bogate în pinosolvină, un compus cu proprietăţi bactericide şi tuberculostatice.

Infuzia din muguri de pin este un bun dezinfectant pentru aparatul respirator, fiind indicată în tratarea bronşitelor cronice şi  a laringitelor.
Un studiu recent a demonstrat că această infuzie are efecte antispastice, antimicrobiene şi fluidifică secreţiile bronşice.

De asemenea, acest remediu calmează durerile reumatice şi este un bun diuretic, înlesnind buna funcţionare a rinichilor.

Deoarece mugurii de pin conţin o cantitate importantă de vitamina C, infuzia din muguri este indicată şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Mod de administrare

Infuzia din muguri de pin se prepară dintr-o linguriţă de muguri zdrobiţi care se infuzează într-o cană de 250 ml cu apă clocotită, timp de 15 minute.

Acest remediu este recomandat în tuberculoză, deoarece are calităţi antiinflamatoare şi descongestionante. ;

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite