Pilulă antiobezitate care normalizează tensiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obezitatea ar putea fi tratată în curând cu un medicament care, în cadrul studiilor clinice, şi-a dovedit eficienţa şi în scăderea presiunii arteriale, în creşterea nivelului colesterolului „bun” şi chiar în prevenirea diabetului, au descoperit cercetătorii din Marea Britanie.

Numită pilula „patru în unu", ea ar putea ieşi pe piaţă peste trei ani. În plus, pe lângă beneficiile enumerate, medicamentul îmbunătăţeşte şi starea de spirit.

Pilula are ca substanţă activă liraglutida, care este prezentă şi într-un medicament recomandat pentru tratarea diabetului de tip 2, cu scopul de a controla nivelul de glucoză din sânge. Liraglutida acţionează asemenea hormonilor care controlează apetitul, păcălind creierul că suntem sătui chiar şi atunci când mâncăm cu 20 la sută mai puţin decât de obicei.

Slăbire pe termen lung

Specialiştii britanici au efectuat teste pe 550 de voluntari, femei şi bărbaţi. Unora li s-a prescris medicamentul cu liraglutidă, altora, pilule placebo sau cu orlistat, acesta din urmă fiind prescris frecvent în curele de slăbire. După şase luni, s-a constatat că persoanele care au luat liraglutidă au slăbit de două ori mai mult în comparaţie cu subiecţii care au luat orlistat.

În plus, după această perioadă, kilogramele nu au fost puse la loc, aşa cum se întâmplă în cazul altor pilule de slăbit. La voluntarii care au luat liraglutidă s-a observat, de asemenea, reglarea tensiunii arteriale şi creşterea nivelului colesterolului „bun". De asemenea, medicamentul a avut efecte benefice asupra celor care aveau un risc crescut de a face diabet zaharat.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite