Picioarele sufera in tacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Picioarele sunt umflate si dor. Trebuie sa le acordam ingrijirile necesare. O baie calda este mijlocul cel mai potrivit pentru relaxare. Adaugati extracte de eucalipt, menta sau alte plante

Picioarele sunt umflate si dor. Trebuie sa le acordam ingrijirile necesare. O baie calda este mijlocul cel mai potrivit pentru relaxare. Adaugati extracte de eucalipt, menta sau alte plante medicinale. Va veti simti minunat dupa 15 minute.
Masajul cu role este ideal pentru eliminarea oboselii acumulate peste zi si pentru relaxarea muschilor suprasolicitati. Folositi un aparat special cu role sau masati-va singuri talpile cu degetele. Cremele care contin camfor sau ulei de menta imbunatatesc circulatia. Aplicati crema dupa baie si purtati in timpul noptii sosete de bumbac sau de lana. Suferintele cele mai frecvente ale picioarelor sunt bataturile, calcaiele crapate si unghiile incarnate. Pentru femeile care au facut bataturi este bine de stiut ca exista doua tipuri de bataturi: dure si moi. Ambele sunt zone tegumentare ingrosate, mici si rotunde. Bataturile dure apar la varful degetelor sau pe fata laterala a degetului mic, prin ingrosarea pielii, care se intareste si se usuca. Bataturile moi apar ori intre degetele de la picioare, ori la calcai, din pricina pantofului cu pielea prea tare. Sunt dureroase si uneori se pot infecta, daca nu sunt tratate cum trebuie. Pentru a preveni acest lucru, medicii va sfatuiesc sa nu cumparati incaltaminte stramta, sperand ca se va largi la purtat. Bataturile moi se dezinfecteaza cu spirt (chiar daca ustura!) si se ung cu crema. Deasupra puneti un pansament steril. Calcaiele crapate sunt uneori adanci si dureroase, fapt ce le predispune la sangerare. Cauzele sunt multiple: fie ca rezultat al unei infectii fungice, fie din pricina ingrosarii pielii datorata purtarii unei incaltaminte nepotrivite. Uneori, apar dupa instalarea menopauzei. Ca tratament se pot folosi cu succes toate produsele cosmetice cu efect puternic cicatrizant si hidratant. Unghiile incarnate afecteaza in egala masura femeile, dar si barbatii. Mai intai apare o roseata a degetului, insotita de durere. Urmeaza umflarea acestuia si infectarea. Acest lucru se intampla din cauza pantofilor nepotriviti ca marime, care freaca coltul unghiei respective. Taierea unghiei in profunzime, la colturi, poate provoca de asemenea o inflamare. Pentru a nu ajunge la operatie, va recomandam purtarea unor pantofi potriviti ca marime si taierea corecta a unghiei, drept, fara a o rotunji prea mult.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite