Picioarele-robot care te scapă de durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care îşi simt picioarele obosite sau care au dureri în timpul mersului ar putea scăpa curând de acest coşmar. Firma Honda a pus la punct un dispozitiv robotizat care este menit să scape

Oamenii care îşi simt picioarele obosite sau care au dureri în timpul mersului ar putea scăpa curând de acest coşmar. Firma Honda a pus la punct un dispozitiv robotizat care este menit să scape utilizatorul de durerile de genunchi, relevă “The Daily Mail”.

Dispozitivul poate fi purtat fără probleme, spun producătorii, şi seamănă cu un scaun de bicicletă conectat cu rame metalice la o pereche de pantofi, iar întregul sistem este computerizat. Experţii de la Honda au afirmat că invenţia poate fi folosită, de pildă, de mecanici care trebuie să stea în poziţie ghemuită atunci când lucrează.

Dispozitivul este însă util şi celor care trebuie să stea la cozi sau care trebuie să umble pe distanţe lungi pentru a face diverse livrări. “Ar trebui să fie la fel de uşor ca mersul pe bicicletă”, a spus inginerul Jun Ashihara, de la firma producătoare. “Reduce stresul şi astfel ar urma să te simţi mai puţin obosit”, a adăugat acesta.

Unii dintre cei care au participat la prezentarea produsului şi care au încercat să-l folosească au afirmat că, deşi durează un pic să te acomodezi, în final, dispozitivul se dovedeşte util. Deocamdată nu au fost stabilite data oficială de lansare şi preţul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite