Peştele protejează inima şi articulaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilaf cu peşte
Pilaf cu peşte

În dieta persoanelor sănătoase, peştele este un aliment de bază, spun nutriţioniştii. Indiferent de felul în care-l preparăm - rasol, la cuptor, ciorbă, borş sau la grătar - peştele este o sursă sănătoasă de proteine de calitate şi de acizi graşi Omega 3, care protejează organismul de afecţiuni grave, cum sunt artrita, infarctul miocardic, boala Alzheimer şi degenerescenţa maculară.

„Peştele conţine, pe lângă Omega 3, şi vitamine din complexul B, printre care B12, care ajută organismul să metabolizeze grăsimile, şi vitamina D, care contribuie la absorbţia calciului", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Pilaf cu peşte

Timp de preparare: 40 de minute

Calorii: 130/porţia

Ingrediente: 1 kg de peşte, 250 g orez, 200 g ceapă, 200 g suc de roşii, câte o legătură de pătrunjel, de mărar şi de cimbru, 50 ml ulei de măsline.

Preparare: Spălaţi orezul şi fierbeţi-l până se înmoaie; căliţi ceapa tocată mărunt şi amestecaţi-o cu orezul. Adăugaţi sucul de roşii şi mărarul, apoi  puneţi compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, iar deasupra aşezaţi peştele spălat, curăţat şi eviscerat. Tava cu pilaf trebuie să stea în cuptor 30 de minute. Fiecare porţie se serveşte aromată cu cimbru şi cu pătrunjel. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite