Pestele scade riscul de infarct, dar il creste pe cel de aritmie
0Grasimea de peste influenteaza favorabil circulatia sangelui, dar poate fi daunatoare bolnavilor de inima, sustin oamenii de stiinta. Rezultatele obtinute de oamenii de stiinta din diferite tari sunt
Grasimea de peste influenteaza favorabil circulatia sangelui, dar poate fi daunatoare bolnavilor de inima, sustin oamenii de stiinta. Rezultatele obtinute de oamenii de stiinta din diferite tari sunt similare: consumul regulat de carne de peste care contine acidul gras Omega-3 scade cu 25 la suta riscul unui infarct. Totusi, acestia avertizeaza ca grasimea de peste poate contine substante care dauneaza peretilor inimii, modificand in acest fel trecerea impulsurilor electrice prin inima. Oamenii de stiinta din Oregon au cercetat, in decurs de doi ani, 200 de pacienti purtatori de defibrilator. Jumatate din pacientii voluntari ai acestui experiment au primit in fiecare zi o cantitate de 1,8 grame de grasime de peste, in timp ce voluntarii din cealalta jumatate au fost alesi ca grup martor in experiment si, urmarindu-se obtinerea unui efect placebo, au fost doar lasati sa creada ca primesc, la fel ca si ceilalti, grasime de peste. Dupa sase luni s-a observat ca 46 la suta din cei care au consumat grasime de peste au tulburari ale ritmului cardiac, in timp ce in grupul martor acest procent a fost de 36 la suta. "Nu am renuntat, totusi, la ideea ca grasimea de peste are o influenta pozitiva asupra sistemului circulator", a declarat dr. Meritt Raitt, unul dintre coordonatorii studiului. "Din cercetarile noastre rezulta, totusi, ca persoanele care sufera de schimbari de ritm cardiac si poarta defibrilator ar trebui sa evite acizii grasi nesaturati Omega-3, care sunt prezenti din abundenta in carnea de peste", a mai spus dr. Raitt.