Pestele gras previne aritmia cardiaca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii cardiologi recomanda consumul de peste gras ca modalitate de crestere a acizilor grasi omega-3 pe durata dietei cardiacilor. "Cercetatorii americani au descoperit ca, dupa consumul de pesti

Medicii cardiologi recomanda consumul de peste gras ca modalitate de crestere a acizilor grasi omega-3 pe durata dietei cardiacilor. "Cercetatorii americani au descoperit ca, dupa consumul de pesti grasi, creste nivelul acizilor grasi omega-3 circulanti din sange", spune prof.dr.ing. Rodica Segal, membru al Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa. "Concluziile cercetarilor au aratat ca acizii grasi omega-3 pot preveni aritmiile cardiace si atacul de cord. Actiunea acizilor grasi omega-3 este benefica chiar si persoanelor de peste 65 de ani". American Heart Association si-a schimbat indicatiile referitoare la dieta si recomanda acum ca pacientii suferinzi cu inima sa consume cel putin de doua ori pe saptamana pesti grasi din categoria celor bogati in acizi grasi omega-3 : sardina, scrumbia, heringul, pastravul, tonul sau crevetii. Dintre acestia, sardina contine cea mai mare cantitate de acizi grasi omega-3 - 21 de grame la 100 de grame de peste. Referitor la modul de preparare, nu este indicat consumul de peste prajit, pe considerentul ca uleiurile folosite la prajire se pot oxida in timp, ceea ce nu e benefic pentru sanatate. Cei carora nu le place pestele pot gasi in farmacii capsule care contin untura de peste. "Doza zilnica pentru acesti acizi grasi a fost stabilita pentru un adult la 650 miligrame. Capsulele din farmacii contin in general 1000 de miligrame de untura de peste. Daca untura este de somon, atunci o capsula va furniza mai mult de 300 de miligrame de acizi grasi omega-3", a mai precizat prof.dr.ing. Rodica Segal.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite