Performantele intelectuale si alimentatia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multi medici au recunoscut ca nutritia poate afecta performantele intelectuale. Iata ca nutritionistii au alcatuit si o lista a factorilor ce stimuleaza performantele intelectuale. l

Tot mai multi medici au recunoscut ca nutritia poate afecta performantele intelectuale. Iata ca nutritionistii au alcatuit si o lista a factorilor ce stimuleaza performantele intelectuale. l Deficitul de Vitamina B 12 perturba buna functionare a sistemului nervos si conduce la aparitia asteniei si insomniei. Aceasta vitamina poate fi gasita in mod natural in alimentele care contin peste, oua, produse lactate. Cand Vitamina B 12 nu lipseste din organism, capacitatea de asimilare a noilor cunostinte se realizeaza cu usurinta. l Din complexul vitaminic B, nutritionistii au denumit Vitamina B1 (tiamina) drept vitamina performantelor intelectuale. Aceasta este prezenta in semintele de floarea-soarelui, alune, sunca slaba de porc; porumbul, pepenele galben, mazarea contin si ele un procent mai mic de tiamina. l Pentru intelectuali, buna oxigenare a creierului este esentiala. Performanta se poate obtine prin consumul de ghimbir. Practic si eficient, ghimbirul poate fi adaugat in salatele preferate de sezon - o lingurita la 200 g salata. Pentru cei care doresc sa-si improspateze inspiratia, sa-si pastreze gandirea creativa, ceaiul de chimen (2 lingurite rase la o cana de apa de 250 g, sub forma de infuzie) este ideal. l Pentru a avea o gandire clara, trebuie sa apelam la ajutorul Vitaminei E si al doua minerale - potasiul si sulful. Prin consumul uleiurilor vegetale, al altor alimente, precum arahide, cartofi dulci copti, castane, nuci, orez, asiguram necesarul zilnic pentru un efort sustinut. In privinta potasiului si a sulfului, pretioase minerale, ne putem asigura o ratie zilnica printr-o dieta cu: varza, fasole uscata, usturoi, grapefruit, caise, rosii, coacaze, pere, mere, polen. l B 9 (acidul folic) are calitatea de a creste capacitatea de concentrare. Spanacul, semintele de floarea-soarelui, germenii de grau, portocalele, visinele, fragii, morcovii - inclusiv frunzele - sunt cateva legume si fructe cu efecte certe asupra intelectualilor ce au nevoie sa se concentreze mai multe ore de-a lungul zilei. Vitamina C are un merit recunoscut de specialistii preocupati de rolul ei in obtinerea performantelor intelectuale. Concret, prin administrarea dozei prescrise de medic, Vitamina C creste coeficientul de inteligenta. Intelectualii care trebuie sa sustina prelegeri si sa sofeze trebuie sa consume nuci sau creveti, care sporesc puterea de concentrare. Reteta saptamanii Cocteil cu efect revigorant Cantitati: ghimbir pulbere (2 lingurite), 4 mere, 2 morcovi mari; 2 lingurite de nuci macinate, scortisoara (5 g). Preparare: marul si morcovii vor fi trecute prin storcator. Sucul va fi amestecat cu nucile, ghimbirul si scortisoara. Dupa preparare, cocteilul va fi tinut la frigider cel putin 10 minute.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite