Perele scad nivelul colesterolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perele sunt o sursă excelentă de fibre solubile care contribuie la reducerea nivelului colesterolului „rău” din sânge.

Dar fibrele sunt bune şi pentru menţinerea greutăţii corporale, deoarece împiedică asimilarea grăsimilor. Aromata pară este recunoscută şi pentru proprietăţile vitaminizante, mineralizante, diuretice şi depurative. „Perele sunt o sursă considerabilă de vitamina C, mai conţin şi vitaminele A şi E, mult potasiu şi fier. De aceea, aceste fructe sunt eficiente ca adjuvant în tratamentul aritmiilor, arteritelor, afecţiunilor ficatului şi vezicii biliare şi în deficienţele de vedere", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Consumate în exces, perele pot să şi îngraşe, ca urmare a creşterii indicelui glicemic.

Papanaşi umpluţi cu pere

Timp de pregătire: 40 de minute
Calorii: 80/porţia

Ingrediente: 500 g brânză de vaci, două ouă, câte o linguriţă de vanilie şi de nucă de cocos, 100 g zahăr pudră, 5 linguri de făină. Pentru umplutură: un kilogram de pere şi zahăr vanilat.

Preparare: Amestecaţi ingredientele până ce obţineţi o cocă nu prea tare. Curăţaţi perele de coajă şi de sâmburi, tăiaţi miezul în cubuleţe şi adăugaţi mirodeniile. Întindeţi coca şi decupaţi pătrate de 8 cm, pe care le umpleţi cu miez de pere, apoi le împăturiţi în formă de triunghi. Papanaşii se fierb în apă până se ridică la suprafaţă. Se servesc cu sirop de mentă la micul dejun.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite