Perele previn depresiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A venit toamna şi organismul trebuie pregătit pentru sezonul rece. Perele - nutritive şi remineralizante - ne ajută să ne adaptăm mai repede la diferenţele de presiune atmosferică şi luptă

A venit toamna şi organismul trebuie pregătit pentru sezonul rece. Perele - nutritive şi remineralizante - ne ajută să ne adaptăm mai repede la diferenţele de presiune atmosferică şi luptă cu depresiile.
Bogate în vitamine (A, B1, B2, PP, C) şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc, iod, fier), perele sunt recomandate în prevenirea unor boli: reumatism, gută, artrită, surmenaj, anemii, tuberculoză, diaree, dar şi constipaţie cronică. şi diabeticii se pot înfrupta din acest fruct aromat datorită levulozei pe care o conţine. O pară conţine 3 g de fibră insolubilă şi asigură un tranzit intestinal normal. Mâncând o pară, ne asigurăm o doză acceptabilă de potasiu şi vitamina C. Nutriţioniştii cred că perele pot împiedica apariţia cancerului de colon şi rect.
Cum să consumăm aceste fructe? Sub formă de suc - 2-3 pahare înainte de mesele principale; ca atare: 500 g - 1 kg - în cazul curelor de sezon; pere uscate: 50 g fruct fiert într-un litru de apă, timp de 30 de minute, fără zahăr. Băutura aceasta este energizantă în timpul eforturilor intelectuale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite