Pelinul curăţă sistemul digestiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelinul curăţă sistemul digestiv
Pelinul curăţă sistemul digestiv

Preparatele din pelin – infuzie, pulbere, lichior, sirop, tinctură sunt eficiente în afecţiuni precum edeme renale, anorexie, gastrită hipoacidă, hemoroizi, răni care se vindecă greu.

„Infuzia din pelin face curăţenie generală la nivelul sistemului digestiv, distruge inclusiv viermii intestinali şi are calităţi depurative. În plus, preparatele din pelin reglează nivelul glicemiei, fiind eficiente în diabet”, spune Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Mai mult, pe lângă faptul că sunt tonice amare, revitalizante gastrice şi intestinale, infuziile şi tincturile din pelin stimulează anumite zone de la nivelul creierului. De asemenea, în cazul bolnavilor de ciroză, tratamentul cu pulbere de pelin, administrat sublingual, de trei ori pe zi, timp de 21 de zile, ajută la eliminarea lichidului abdominal.

Lichior de pelin

Ingrediente:  3 linguri de pelin, un kilogram de zahăr, sucul şi coaja unei lămâi, 300 ml de ţuică de secară şi un litru de apă.

Preparare: Se face o infuzie din apă şi pelin şi se strecoară. Apoi se adaugă zahărul, sucul şi coaja de lămâie şi se fierbe 15 minute. Când se mai răceşte, se adaugă ţuica. Se administrează câte cinci linguriţe pe zi în orice afecţiune digestivă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite