Pâinea şi kebab-ul, mituri contraceptive în vogă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâinea şi kebab-ul, mituri contraceptive în vogă
Pâinea şi kebab-ul, mituri contraceptive în vogă

Una din trei femei a auzit că o metodă bună pentru a evita o sarcină nedorită este consumul de pâine, kebab, piele de pui sau coca cola, potrivit unui sondaj realizat de o companie britanică.

Miturile privind metodele contraceptive sunt încă la modă cu toate că puţine sunt statele care interzic avortul sau care nu admit utilizarea de pilule contraceptive. Astfel de mituri străvechi includ consumarea înaintea actului sexual a mierii sau a excrementelor de crocodil, precum şi utilizarea, după partida de sex, a bureţilor de mare şi a cearei de albine. Probabil, ce ami toxică metodă de a evita să rămâi gravidă era înghiţirea unei tincturi obţinută din testicule de castor.

Totuşi, un studiu realizat de compania britanică Opinion Health pe 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani a demonstrat că miturile contraceptive sunt încă destul de răspândite în societatea britanică modernă.

"Nu este deloc de mirare ţinând cont că Marea Britanie are cea mai mare rată de sarcini nedorite din Europa", a declarat doctorul Annie Evans de la Centrul pentru Sănătate Sexuală din Bristol, citată de BBC.

Alarmant, susţin cercetătorii este crearea unor mituri în jurul banalelor pilule contraceptive. Una din zece femei consideră că pilule le pot proteja de contractarea virusului HIV

"Este alarmant, însă nu surprinzător. Am aastfel de probleme şi discuţii cu pacientele de-a lungul anilor", a cochis profesorul Steve Field.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite