Paine hipocalorica argeseana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru painea hipocalorica, necesara diabeticilor si celor care vor sa slabeasca, in Arges exista o faimoasa reteta. Din aceste painisoare, preparate intocmai dupa gramajul stabilit cu maiestrie, sa

Pentru painea hipocalorica, necesara diabeticilor si celor care vor sa slabeasca, in Arges exista o faimoasa reteta. Din aceste painisoare, preparate intocmai dupa gramajul stabilit cu maiestrie, sa tot mananci! Materia prima: 400 g faina de grau, 400 g tarate de grau, 50 ml apa, 100 ml lapte, 50 g unt, drojdie - cat o nuca -, doua tablete de zaharina. Avem nevoie de circa o ora pana o ducem la cuptor. La inceput amestecam faina cu taratele. Dar tarata are nevoie de o pregatire speciala, aici fiind greul retetei! Dupa ce o cernem, pulberea taratei o punem intr-un saculet de tifon pe care-l lasam sub un jet de apa, o ora. Apoi, tarata purificata se pune la fiert, timp de 30 de minute, se muta din nou in saculet si o mai tinem 10 minute sub jetul de apa. Stoarcem continutul saculetului si intindem tarata intr-o tava, lasata in cuptor, la foc mic, sa se usuce. Cine doreste, poate sa macine taratele prin rasnita. Amestecam tarata cu faina si facem maiaua, cu drojdia, ca la orice aluat, adica din apa, putin lapte si un sfert din amestecul de faina cu tarate. Dupa ce a crescut maiaua vom adauga restul de lapte in care am dizolvat zaharina, cantitatea de faina ramasa si untul. Aluatul se lasa si el la crescut, langa o sursa de caldura. Cand este gata, vom modela painicile si le vom coace la foc potrivit. Painea hipocalorica are doar 25 g glucide la suta de grame.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite