Păducelul concurează Ginkgo Biloba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toată Europa, păducelul este considerat un elixir al bolilor cardiovasculare. În aprilie şi mai, florile sale, cu aromă calmantă, pot fi culese pentru proviziile de iarnă. Pe dealuri şi la

În toată Europa, păducelul este considerat un elixir al bolilor cardiovasculare. În aprilie şi mai, florile sale, cu aromă calmantă, pot fi culese pentru proviziile de iarnă.
Pe dealuri şi la marginea pădurilor, în lunile septembrie şi octombrie culegem păducelul pentru fructele sale. Florile şi fructele au proprietăţi asemănătoare, dar nu s-a descoperit încă principiul activ care stă la baza acţiunii sale terapeutice. Ceaiul, dar mai ales pulberea curativă şi tinctura de păducel reuşesc să păstreze proprietăţile plantei. Dintre calităţile sale, le enumerăm pe cele care i-au adus renumele: calmant al sistemului nervos, diuretic, antifebril, reglator al circulaţiei sângelui şi ritmului inimii, hipotensiv eficient, adjuvant în angina pectorală, un foarte bun vasodilatator coronarian. Este de un real folos şi în combaterea surmenajului la bătrâni. Ideală este o cură de şase luni, la fel de eficientă ca extractul din Ginkgo Biloba.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite