Pacientii cu transplant hepatic si-au facut asociatie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Membrii Asociatiei Pacientilor cu Transplant hepatic - Livertrans solicita institutiilor abilitate ale statului sa tina cont de rata mare a bolnavilor hepatici, estimata la 10%. Statul trebuie sa

"Membrii Asociatiei Pacientilor cu Transplant hepatic - Livertrans solicita institutiilor abilitate ale statului sa tina cont de rata mare a bolnavilor hepatici, estimata la 10%.
Statul trebuie sa asigure tratamente si facilitati la nivelul standardelor pe care statele UE le ofera propriilor pacienti", a spus presedintele Mihai Stoian, el insusi beneficiar al unui transplant de ficat. Asociatia se opune noilor reglementari privitoare la planificarea transplanturilor si propune, in acest sens, Ministerului Sanatatii un proiect de lege care sa tina cont de starea pacientilor care necesita astfel de interventii. La dezbaterile de ieri, de la Spitalul Fundeni, au fost prezenti mai multi pacienti care au suferit de curand operatii de transplant de ficat si care acum se simt bine si si-au reluat activitatea. Ion Badea din Buzau a fost operat in 2000 de o echipa de medici condusa de prof. dr. Irinel Popescu. Barbatul si-a reluat activitatea dupa 9 luni si se simte sanatos. "Nu mai aveam nici o sansa. Poate 2-3 zile mai traiam daca nu faceam transplantul. Acum sunt un om normal si simt ca m-am nascut a doua oara!", ne-a spus fostul pacient. Florin Cniazchei are 15 ani si, din anul 2001, traieste cu o bucata din ficatul primit de la mama lui. "Am fost adus in coma de la Budimex, povesteste tanarul. Acum pot sa alerg, pot sa fac orice si sunt foarte fericit".

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite