Otrăvurile aflate zilnic pe masa noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credeţi că mâncaţi sănătos? Ştiţi însă ce se ascunde cu adevărat în spatele hranei aşa-zis sănătoase sau al ambalajelor îmbietoare?

Credeţi că mâncaţi sănătos? Ştiţi însă ce se ascunde cu adevărat în spatele hranei aşa-zis sănătoase sau al ambalajelor îmbietoare?

 Chiar şi cei care consideră că mănâncă sănătos au zilnic pe masa lor alimente ce conţin două substanţe cu potenţial cancerigen: acrilamida şi dioxina. Până şi banala apă de băut conţine de multe ori clor care generează în organism eliberarea radicalilor liberi, care cauzează distrugeri ale celulelor şi are un potenţial cancerigen major. Clorul mai este suspectat că înlesneşte depunerile de grăsimi pe artere, principala cauză a bolilor de inimă.

Substanţa cancerigenă din pâinea prăjită

Acrilamida este o substanţă cancerigenă şi se ascunde în orice aliment care a suferit încălzire peste 120 de grade. O găsim în cartofii prăjiţi, în pâinea prăjită de la micul dejun, dar şi în cafea, ale cărei boabe sunt prăjite. Dacă se ajunge la 170 de grade, creşte şi mai mult nocivitatea. Atenţie la mult iubitele şniţele şi la orice cumpăraţi din comerţ gata preparat sau care a suferit prelucrare termică!

Dioxina se găseşte aproape peste tot

Această substanţă extrem de toxică pare să fie nelipsită. Se găseşte din ce în ce mai des în peşte, lapte, carne, ouă, ulei şi, nu în ultimul rând, în laptele matern. Bineînţeles, cantitatea de dioxină din aceste alimente este foarte mică, efectele negative fiind vizibile doar în timp.

Această substanţă provine din poluarea industrială, dar o conţin şi anumite produse pentru îngrijirea plantelor. Ea este nu numai cancerigenă, dar acţionează asupra sistemului imunitar, slăbindu-i eficienţa. Are efect dăunător şi asupra ficatului şi a sistemului nervos. Pentru a evita dioxina, încercaţi să cumpăraţi produse care provin din zone nepoluate.

Glicerina îmbunătăţeşte vinul

Glicerina este frecvent întâlnită în compoziţia băuturilor alcoolice. Ca aditiv îndulcitor a fost descoperită mai întâi în vinurile austriece şi apoi în cele italiene. În Germania, a generat un adevărat scandal, informează „Focus Online”. E adevărat că substanţa, care poate să transforme ca prin farmec un vin obişnuit într-unul nobil, nu este considerată neapărat dăunătoare.

„Dar este vorba de o declaraţie falsă, deci, în ultimă instanţă, de o păcălire a consumatorului“, declară Ursula Huber, purtătoare de cuvânt a Ministerului Alimentaţiei, Agriculturii şi Protecţiei Consumatorului din Germania, conform site-ului citat.

Pesticide în  fructe şi legume

Mai ales iarna, legumele şi fructele conţin mai multe pesticide, care se găsesc în căpşunile din Spania şi Maroc, în ardeiul iute din Turcia şi multe altele. Cine consumă regulat cantităţi mari de astfel de alimente, poate avea simptome asemănătoare celor cauzate de o otrăvire uşoară: tulburări de vedere, greaţă şi  transpiraţie.

O veste bună totuşi: legumele şi fructele din România conţin mai puţine pesticide, majoritatea producătorilor autohtoni sunt prea săraci şi nu le folosesc decât la nevoie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite