Oţetul de mere - tinereţe fără bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent al Academiei Române, efectuat în zona Rucăr-Bran, confirmă meritele oţetului de mere. 98 la sută din vârstnicii care au depăşit 90 de ani consumă frecvent oţet de mere -

Un studiu recent al Academiei Române, efectuat în zona Rucăr-Bran, confirmă meritele oţetului de mere.
98 la sută din vârstnicii care au depăşit 90 de ani consumă frecvent oţet de mere - în ciorbe sau salate. Vigoarea fizică şi psihică a locuitorilor din satele Moeciu de Jos, Poarta Bran, Rucăr, Sohodol se poate datora şi acestui obicei alimentar. O siluetă de invidiat se menţine prin dieta cu oţet de mere. Fitoterapeuţii britanici au constatat un echilibru ideal între vitaminele complexului B şi sărurile minerale existente în compoziţia sa. Datorită acestui echilibru, scade colesterolul din sânge şi, totodată, riscul ca acesta să se depună pe pereţii vaselor. În combinaţie cu unele vegetale, oţetul de mere contribuie la relaxarea musculară, atenuând efectul "picioarelor grele". În momentele de depresie, salata acrită cu oţet de mere îşi face, rapid, efectul. Surprinzător, acidul formic existent în măr ajută enzimele leneşe din interiorul celulei hepatice să elimine substanţele toxice. În zonele în care se consumă oţet de mere, cirozele hepatice sunt excepţii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite