Operaţiile estetice chirurgicale care ne întineresc faţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liftingul ne “îndreaptă” faţa, peelingul regenerează epiderma, iar botoxul maschează ridurile. Costul acestor intervenţii estetice variază în funcţie de afecţiunile de care pacientul suferă şi de dificultatea intervenţiei.

Liftingul facial, peelingul sau lipoaspiraţia sunt doar câteva din procedurile care înlătură ridurile şi petele maronii de pe faţă care apar odată cu vârsta.

 Indiferent de procedeul de întinerire a feţei pentru care se optează, medicul trebuie să recomande o serie de analize medicale şi de teste alergologice. Astfel, se va diminua riscul apariţiei unor alergii la substanţele folosite în timpul procedurii.

Potrivit specialiştilor în chirurgie estetică, complicaţiile unor astfel de intervenţii chirurgicale variază de la apariţia unei senzaţii de strângere a feţei la arsuri, infecţii sau alergii la anestezic. Preţurile intervenţiilor estetice nu sunt fixe, ele putând varia de la o persoană la alta, în funcţie de trecutul medical al acesteia sau de dificultatea intervenţiei.

Pentru ce operaţii putem opta

“Peste 50 la sută din operaţiile estetice efectuate în România sunt cele de estetică facială. Dintre acestea, cele mai căutate sunt blefaroplastia şi liftingul”, a explicat dr. Cristian Niţescu, chirurg estetician la un cabinet din Bucureşti.

Peelingul chimic facial este o intervenţie nechirurgicală de întinerire a feţei, efectuată prin aplicarea unor acizi pe suprafaţa pielii. Aceştia ard celulele îmbătrânite pentru ca tenul să capete un aspect întins şi regenerat.

Injecţiile cu toxină botulinică sunt folosite pentru reducerea ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene şi de la coada ochilor.

Lipoaspiraţia este o intervenţie chirurgicală prin care se elimină surplusul adipos din zona feţei.

Liftingul sprâncenelor este recomandat în special persoanelor de peste 40 de ani, deoarece la această vârstă sprâncenele se lasă şi dau feţei un aspect de încruntare.

Liftingul frontal, facial şi cervical. Cel frontal ajută la corectarea ridurilor de pe frunte, în timp ce liftingul facial ajută la întinderea şi la înlăturarea surplusului de piele sau de grăsime de la nivelul feţei. Liftingul cervical este folosit pentru eliminarea aspectului de piele lăsată de la nivelul gâtului.

Eliminarea aspectului de “pungi” de sub ochi.

Intervenţia poartă numele de blefaroplastie şi ajută la eliminarea excesului de piele şi de grăsime de sub ochi.

Rinoplastia ajută la modificarea dimensiunii şi  formei nasului, atât în scop estetic, cât şi medical.

Mentoplastia presupune modificarea formei şi  dimensiunii bărbiei.

Cât ne costă  operaţia de înfrumuseţare 

Peelingul chimic (arderea celulelor îmbătrânite ale feţei) – 600 euro, patru şedinţe de câte 10-15 minute

Injectarea de toxină botulinică (pentru eliminarea ridurilor) – 350 – 400 euro costul unei fiole; 600 euro costul tratamentului

Lifting facial şi cervical (întinderea pielii de pe faţă şi gât) – 2.000 euro

Blefaroplastia (eliminarea “pungilor” de sub ochi) – 600 euro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite