Obiceiuri care taie pofta de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rutina în cuplu şi stresul scad libidoul. Un cuplu din două are probleme sexuale, acestea fiind declanşate şi de stilul de viaţă. Corectarea acestor obiceiuri este deseori suficientă pentru redresarea vieţii intime.

Peste 35 la sută din persoanele căsătorite nu sunt mulţumite de relaţia sexuală şi consideră că au parte de mai puţin sex decât ar trebui (40 la sută din bărbaţi şi 29 la sută din femei), arată statisticile.

Incompatibilitatea în cuplu, instalarea rutinei, dispariţia atracţiei sexuale sau lipsa libidoului la unul sau la ambii parteneri, cauzată de stres sau de alte probleme de sănătate, sunt cele mai frecvente probleme care pot afecta viaţa intimă. De asemenea, conflictele, dar şi plictiseala sexuală pot duce la o scădere a apetitului sexual.

„Stresul este unul dintre cei mai mari duşmani ai libidoului. Astfel, o viaţă stresantă, o relaţie bazată pe conflicte şi problemele nerezolvate în cuplu ucid în timp apetitul sexual al ambilor parteneri", spune psihologul Lena Rusti de la Clinica Mentarex Consult din Bucureşti.

Lipsa de imaginaţie, duşmanul intimităţii

Potrivit psihologului, şi rutina cauzată de lipsa de imaginaţie în dormitor scade pasiunea şi duce la dispariţia apetitului sexual. Acest lucru este pus pe seama faptului că, atunci când totul se petrece la fel, partenerii nu mai au aşteptări noi, ajung să nu se mai vadă unul pe celălalt, iar actul sexual devine o sarcină a cuplului, nicidecum o plăcere alimentată de dorinţă.

Libidoul unei persoane poate fi afectat şi în situaţia în care aceasta nu se simte respectată de partener. Iar acest lucru devine evident atât în ceea ce priveşte dezinteresul pentru celălalt, cât şi în ceea ce priveşte igiena personală, aspectul fizic, mediul şi condiţiile în care se desfăşoară actul intim.

Sedentarismul şi alcoolul scad libidoul

Cercetătorii americani au observat că persoanele sedentare înregistrează o scădere semnificativă a libidoului, mai ales după vârsta de 40 de ani. De asemenea, studiile au demonstrat că bărbaţii cu un nivel ridicat al colesterolului sunt mai predispuşi către disfuncţii erectile decât cei care mănâncă sănătos.

Un alt factor care afectează apetitul sexual este consumul excesiv de alcool şi fumatul. Alcoolul duce la dezechilibre ale sistemului nervos central, ceea ce afectează performanţele sexuale, iar fumatul afectează circulaţia sanguină, putând duce la apariţia disfuncţiilor erectile.

Citiţi mâine în „Adevărul Sănătate"

Dosar: Dependenţa, acrobaţie periculoasă: top 10 lucruri care creează dependenţă; ce factori îi favorizează apariţia; care sunt paşii unei terapii de renunţare.

REPORTAJ: Copiii bolnavi de cancer rămân fără medici.
Medicamentele generice, diferite de cele originale?
7 remedii pentru răni şi arsuri.
3 greşeli care te îngraşă în timp scurt.
Câtă independenţă este bună în cuplu.
Ce activităţi extraşcolare i se potrivesc copilului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite