Obestatin, un nou hormon pentru slabit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de stiinta au identificat un nou hormon ce ajuta la reglarea foamei. Acest hormon se alatura celorlalti descoperiti anterior pentru a ajuta la controlarea senzatiei de foame. Echipa de

Oamenii de stiinta au identificat un nou hormon ce ajuta la reglarea foamei. Acest hormon se alatura celorlalti descoperiti anterior pentru a ajuta la controlarea senzatiei de foame.
Echipa de cercetatori de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii a realizat un studiu avand la baza anumite informatii genetice. Studiul a condus la ,obestatin", un hormon care stopeaza senzatia de foame. Un cercetator britanic, care a participat la acest studiu, a declarat ca aceasta cercetare ii va ajuta pe oamenii de stiinta sa ajunga in maximum zece ani sa controleze total apetitul uman. Cercetatorii au analizat modul in care functioneaza anumite structuri genetice la oameni, dar si la animale. Ei au descoperit un nou hormon, denumit mai tarziu ,obestatin". Acesta a fost procesat din aceeasi proteina care produce un alt hormon care creeaza senzatia de foame. Ce este ciudat este faptul ca din aceeasi structura genetica au luat nastere doi hormoni care au efecte diferite. Acest nou hormon, spre deosebire de cele descoperite pana acum, se pare ca stopeaza apetitul. Atunci cand cobailor li s-a injectat o versiune sintetizata de ,obestatin" in abdomen si creier, acestia au mancat doar jumatate din cantitatea de mancare pe care au consumat-o cobaii carora nu li s-a injectat hormonul. Hormonul ,obestatin" a aratat, de asemenea, ca incetineste miscarea mancarii digerate din stomac catre intestine. Acest lucru determina depunerea mai putina a grasimilor pe corp. O mai buna intelegere a rolurilor pe care le joaca hormonii in mentinerea unui echilibru al senzatiei de foame si in mentinerea greutatii corporale la niveluri scazute ar putea fi esentiala pentru tratarea obezitatii. In lume, peste 24 milioane de persoane sufera de aceasta boala. Descoperirea acestui nou hormon ar putea explica de ce tratamentele aplicate pana acum impotriva obezitatii au esuat. Poate ca in maximum zece ani vom putea rasufla usurati in ceea ce priveste greutatea corporala, care nu va mai fi o problema, odata ce un medicament ar putea stopa senzatia de foame cu care ne confruntam cu totii.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite