Număr record de români cu cancer de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Număr record de români cu cancer de piele
Număr record de români cu cancer de piele

În circa o lună, 35 de persoane au fost diagnosticate cu melanom malign, cea mai agresivă formă de cancer cutanat. Primele rezultate ale campaniei de informare şi de prevenire a afecţiunilor pielii arată că în prima lună a programului au fost depistate zilnic în medie una-două persoane cu diferite forme de cancer de piele.

Specialiştii ne avertizează că numărul de cazuri cu afecţiuni grave ale pielii a crescut îngrijorător în ultimii ani, unul dintre principalii factori de risc fiind expunerea excesivă la soare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că peste 50.000 de europeni suferă de melanom, în timp ce, la nivel mondial, numărul anual al deceselor depăşeşte 60.000.

„Trebuie să fim conştienţi că, de multe ori, melanomul este o boală asimptomatică şi, de aceea, controalele medicale periodice sunt recomandate. Depistarea în fază incipientă a bolii joacă un rol esenţial în recuperarea bolnavului”, spune Dorin Catană, director general Centrofarm.

Campania continuă până la 31 august 2009, timp în care aluniţele şi semnele din naştere pot fi testate gratuit. Programul testărilor dermatologice poate fi accesat pe site-ul www.centrofarm.ro, la secţiunea special dedicată campaniei. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite