Nucşoara scade nivelul colesterolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nucşoară
Nucşoară

Pudra de nucşoară este un remediu foarte eficient pentru combaterea stresului şi oboselii. Uleiul de nucşoară poate fi folosit drept calmant al durerilor specifice afecţiunilor reumatice.

„În plus, nucşoara este un remediu sigur contra insomniei. Pentru acest efect, se bea o ceaşcă de macerat de nucşoară seara, înainte de culcare", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Leacul se prepară astfel: dimineaţa, se pune o linguriţă rasă de pudră de nucşoară într-o cană cu apă rece sau cu ceai de gălbenele. Seara se strecoară şi se bea amestecat cu puţină miere. Folosită sub formă de condiment, în preparate cu legume, nucşoara scade nivelul colesterolului „rău".

Reţeta săptămânii

Mâncărică de ficăţei cu nucşoarăIngrediente: 500 g ficăţei de pasăre, 500 g cartofi, două cepe, doi morcovi, ulei de măsline, o linguriţă de praf de nucşoară, iaurt. Preparare: Se spală ficăţeii şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.

Se adună spuma. Se curăţă zarzavatul, se taie cubuleţe şi se fierbe în apă cu puţin ulei. În vasul cu legume se adaugă ficăţeii şi zeama în care au fiert şi se pun în cuptor să scadă puţin. Mâncarea se asezonează cu iaurt.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite