Nucile protejează inima şi vasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anotimpul rece, nucile ne ajută să depăşim stările de oboseală permanentă, răcelile şi ne oferă o varietate de substanţe nutritive.

Nucile au un conţinut redus de sodiu şi de grăsimi saturate, ceea ce le face nişte gustări ideale pentru persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare. În plus, ele sunt o sursă de acid alfa linoleic, care previne îngroşarea arterelor şi reglează ritmul cardiac.

„Aceste fructe oleaginoase furnizează organismului proteine, zinc, vitamina E şi cantităţi considerabile de acid folic", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Pastă de nuci cu iaurt

Timp de preparare:15 minute

Calorii: 160/porţia

Ingrediente: miezul de la 20 de nuci, o linguriţă de pudră de scorţişoară, două mere rase, 100 ml iaurt, 5 linguri de miere, două linguriţe de tărâţe de grâu.

Preparare: Nucile măcinate se amestecă foarte bine cu mierea.Treptat se adaugă iaurtul, merele rase, tărâţele şi apoi scorţişoara. Pasta obţinută se păstrează la rece, timp de zece minute. Anemicii, cardiacii şi convalescenţii trebuie să consume patru linguri de pastă pe zi, iar prima porţie, de două linguri, se administrează la micul dejun. Restul se consumă pe parcursul zilei, până la ora 18.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite