Nuca de cedru siberian întăreşte imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna, organismul nostru are nevoie de o hrană mai bogată în elemente nutritive. De aceea, alegerea unui meniu, echilibrat în astfel de substanţe, este un imperativ. Nu trebuie să ne îndopăm

Iarna, organismul nostru are nevoie de o hrană mai bogată în elemente nutritive. De aceea, alegerea unui meniu, echilibrat în astfel de substanţe, este un imperativ. Nu trebuie să ne îndopăm cu carne şi produse din carne crezând că vom fi sănătoşi tun!
Nuca de cedru siberian este considerată de nutriţionişti un unicat, datorită echilibrului între substanţele biologice, enzime, vitamine şi microelemente. Cei care au introdus nuca de cedru siberian (miezul) în dietă au constatat o rezistenţă sporită a organismului şi creşterea imunităţii. În cazul vârstnicilor, nuca de cedru încetineşte procesul de îmbătrânire. Reamintim că deosebit de valoroase pentru menţinerea unui sănătăţi "de fier" sunt şi produsele stupului. Dintre acestea, propolisul conţine numeroase microelemente: fier, zinc, cobalt, magneziu, calciu. Dar în compoziţia sa este prezentă o substanţă bioactivă, foarte valoroasă, cu rol biostimulator ce acţionează asupra nucleilor hipotalamici. Acţiunea sa antimicrobiană este salutară, în acest sens, asupra organismului nostru. Efectele sale anestezice sunt considerate excepţionale, pentru că sunt de 3,5 ori mai mari decât în cazul cocainei şi de 5,2 ori mai mari decât ale novocainei.
Foarte eficientă este cura cu tinctură de propolis, sub formă de soluţie alcoolică de 15-20 la sută. Propolisul nu are contraindicaţii. Doar persoanele alergice la acest produs miraculos al stupului nu pot urma o cură cu picături. Tinctura de propolis poate fi folosită eficient pe pâine. În combinaţie cu mierea, propolisul este recomandat persoanelor foarte stresate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite