Nouă procedură de tratare a nodulilor la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Româncele diagnosticate cu tumori mamare pot afla natura acestora şi, în cazul în care sunt de natură benignă şi au o dimensiune de până la 2 cm, le pot trata cu ajutorul unei tehnici minim invazive, lansată recent la noi în ţară, şi anume Ecografia Intervenţională a tumorilor mamare prin sistemul Encor-Senorx.

Noua metodă, disponibilă în Centrele Medlife, se poate face în regim ambulatoriu, fără internare şi presupune secţionarea şi vacuum-aspiraţia nodulilor mamari. Astfel, formaţiunile tumorale pot fi îndepărtate parţial (biopsierea leziunilor mamare) sau total. 

Nu necesită anestezie generală

Potrivit specialiştilor, spre deosebire de intervenţiile chirurgicale clasice, care necesită anestezie generală, tratamentul cu sistemul Encor-Senorx se poate face cu anestezie locală. În plus, noua procedură implică o incizie minimă, de 3-5 milimetri, care se poate efectua în cabinetul medical, cu ghidaj ecografic. Astfel, timpul de recuperare postoperator este redus semnificativ, iar cicatricea internă şi externă este foarte puţin vizibilă. Procedura se încheie cu plasarea unui reper ceramic la nivelul locului de excizie. Acesta are un rol important în urmărirea ulterioară a pacientei, putând fi identificat ecografic, mamografic şi prin rezonanţă magnetică.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite