Nou medicament pentru SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din România infectate cu HIV rezistent la medicamente au la dispoziţie acum tratamentul cu Intelence (entravirină). Medicamentul a primit autorizaţie de comercializare în 2008, fiind utilizat în mai multe ţări din întreaga lume, iar din luna februarie a acestui an este disponibil şi persoanelor seropozitive din România.

Acest tratament reduce concentraţia de virus din sânge până la un nivel nedetectabil, studiile arătând că acest lucru se realizează la 3 din 5 pacienţi trataţi. Medicamentul are toxicitate redusă şi este bine tolerat de organism. Specialiştii atrag atenţia că Intelence nu vindecă infecţia cu HIV sau SIDA şi nici nu previne transmiterea bolii. Produsul se administrează pe cale orală şi poate fi prescris de către medicii specialişti din întreaga ţară.

Rata deceselor, în scădere

Statisticile arată că, la nivel mondial, în ultimii cinci ani s-a înregistrat o scădere cu peste zece la sută a numărului de decese provocate de SIDA. De asemenea, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în contextul european, România se află într-o zonă cu incidenţă şi prevalenţă relativ scăzută a cazurilor de infectare cu HIV, în acest moment fiind înregistraţi circa 10.000 de seropozitivi. Cea mai răspândită modalitate de transmitere a virusului la noi în ţară este prin contact sexual neprotejat.


Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite