Năsturelul, aliat în cancerul de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentant al familiei cruciferelor, năsturelul are proprietăţi antioxidante şi antibiotice.

„Această plantă are un conţinut important de minerale (fier, magneziu, zinc, sulf, calciu, iod, cupru şi fosfor) şi de vitamine (C - în cantitate foarte mare, A, B1, B2, B3 şi E). Un alt avantaj al dietei bogate în năsturel se datorează glucobrasicinei, o substanţă cu efecte dovedite în cazul tumorilor de diverse origini şi, în special, în cazul cancerului la sân", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

În acelaşi timp, planta este un remediu foarte bun pentru astenie, dar şi pentru anemie. O cură cu năsturel (câte 30 de grame de lăstari sau de frunze proaspete pe zi, timp de trei săptămâni) are efect depurativ şi antibiotic.

Reţeta săptămânii:

Salată de primăvară cu năsturel

- Timp de preparare: 20 de minute
- Calorii: 70/porţia
- Ingrediente: 50 g măsline, 150 g telemea de capră, 8 linguri de muguri şi  frunze de năsturel, câte o linguriţă de pudră de mentă şi de busuioc, 6 linguriţe de ulei de măsline, 6 ridichi de lună, suc de lămâie, după gust.
- Preparare: Într-un castron de sticlă puneţi măslinele, telemeaua şi ridichile tăiate cubuleţe. Adăugaţi frunzele de năsturel, tăiate mărunt, mirodeniile, uleiul şi stropiţi salata cu suc de lămâie. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite