Muzica protejează inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzica menţine sănătatea inimii şi, de asemenea, poate scădea nivelul colesterolului, arată un studiu realizat la Universitatea din Maryland, SUA. Cercetătorii au descoperit că ascultatul

Muzica menţine sănătatea inimii şi, de asemenea, poate scădea nivelul colesterolului, arată un studiu realizat la Universitatea din Maryland, SUA.

Cercetătorii au descoperit că ascultatul muzicii preferate timp de 30 de minute pe zi nu numai că relaxează psihicul, dar are şi o serie de beneficii importante pentru inimă: vasele se dilată, iar sângele circulă mai bine în organism.

Se consideră că muzica favorizează eliberarea în fluxul sangvin a oxidului nitric, care împiedică formarea cheagurilor de sânge şi creşterea colesterolului „rău”.

Autorii acestui studiu au mai arătat că unele piese interpretate de Red Hot Chili Peppers şi Madonna cresc speranţa de viaţă, în timp ce simfoniile din secolul al XVIII-lea ajută la concentrare.

Coordonatorul studiului, Michael Miller, a adăugat că muzica gen heavy metal sau rap poate contracta vasele sangvine cu până la şase la sută.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite