Mulţi copii sunt depistaţi greşit cu ADHD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape un milion de copii americani sunt diagnosticaţi greşit cu ADHD, tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie, atrag atenţia specialiştii, citaţi de CNN.

Potrivit acestora, există multipli factori care influenţează comportamentul copilului, cum ar fi depresia, anxietatea sau abuzul.

Atenţie, învăţători!

În plus, copiii care încep şcoala la vârste mai mici pot avea dificultăţi de concentrare accentuate, comparativ cu colegii lor de clasă, iar învăţătorii pun imaturitatea lor pe seama bolii. Studiile recente arată că vârsta mai mică în rândul colegilor de an şcolar dublează probabilitatea ca un copil să fie diagnosticat cu ADHD.

Sugestia învăţătorilor cum că micuţii ar putea avea ADHD este nepotrivită şi poate avea consecinţe periculoase, atrage atenţia Elizabeth Roberts, specialist în psihiatria copilului din Murrieta, California.

Tratamentul în ADHD include psihoterapia şi, la nevoie, medicamente. Studiile arată că tratamentul cu medicamente împotriva ADHD scade rata de creştere a copiilor şi le afectează sistemul cardiovascular. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite