Migdala "atacă" tumorile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de uleiul de măsline, migdalele amare, bogate în grăsimi monosaturate, au grijă de sănătatea inimii noastre, combătând colesterolul "rău". Aici proverbul clasic: "Puţin şi bun" se

Alături de uleiul de măsline, migdalele amare, bogate în grăsimi monosaturate, au grijă de sănătatea inimii noastre, combătând colesterolul "rău". Aici proverbul clasic: "Puţin şi bun" se potriveşte de minune! Pentru că, în exces, aceste "vedete" din lumea vegetală sunt bogate în calorii (636 calorii la 100 gr migdale!) şi lupta cu surplusul de kilograme nu prea ar avea şanse de reuşită. Cercetările de laborator şi discuţiile pro şi contra pe tema unei substanţe extrem de valoroase, prezentă în sâmburele de migdală, continuă. Este vorba de lactril. Unii cercetători spun că lactrilul este o substanţă care produce în organism acidul hidrocianic, un inamic al celulelor canceroase, astfel rămânând în viaţă celulele sănătoase şi dispărând cele maligne. Pentru susţinerea acestei ipoteze, adepţii studiului au prezentat cazul Hunza. Este vorba despre o regiune ce poartă acest nume în Pakistan, mai exact singura zonă de pe glob unde nu există cazuri de cancer. Aici, uleiul obţinut din sâmburii de caise este folosit ca ulei pentru gătit. Alte experimente efectuate în Mexic au demonstrat că sâmburii de migdale amare, caise, piersici şi cireşe, atât de bogaţi în letril, combat tumorile. şi în compoziţia altor alimente s-au descoperit substanţe bogate în nitrilosizi - asemănătoare cu letrilul. Este vorba de mere, cireşte, afine, prune, lămâi, pere.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite