Metode inovatoare de a scăpa de riduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mezoterapia şi crema cu microcurent electric sunt tehnici moderne de întinerire a pielii. Dacă rezultatele unor metode precum injectarea de botox sau de colagen se menţin timp de cel mult un an, acum, tendinţa este de a reface ţesutul, efectele fiind de lungă durată.

Primele semne de îmbătrânire se pot observa în jurul vârstei de 30 de ani, moment în care pielea începe să-şi piardă capacitatea de regenerare cu 1% anual. De aceea, cercetătorii dezvoltă noi metode tot mai eficiente şi mai puţin invazive pentru a atenua semnele degradării ţesutului.

„Pentru menţinerea tinereţii chipului, tratamentele antiaging trebuie iniţiate de timpuriu, încă de la apariţia primelor riduri, în jurul vârstei de 30-35 de ani, uneori poate chiar mai devreme, dacă pielea a fost expusă excesiv la intemperii (raze solare şi frig)", spune medicul primar gerontolog Adrian Stănescu de la Clinica Sansage din Bucureşti.

Mezoterapia facială, fără dureri

Ridurile pot fi estompate cu ajutorul mezoterapiei, ce constă în injectarea la nivelul superficial al pielii a unor amestecuri de substanţe homeopatice, clasice şi de vitamine. Astfel, terapeutul foloseşte un cocteil de două până la cinci tipuri de substanţe, astfel încât acestea să acţioneze mai eficient asupra ţesutului tratat.

Tehnica de injectare poate fi manuală sau cu pistoletul de mezoterapie şi, în general, nu este dureroasă. Rezultatele sunt vizibile după trei şedinţe de tratament. Pentru menţinerea rezultatelor, este recomandat ca tratamentul să fie repetat după trei luni.

O metodă nouă de mezoterapie facială, care însă nu foloseşte ace, este cea cu aparatul Eximia. Prin această metodă se pot „şterge" ridurile superficiale şi se pot atenua cele profunde. „Preţul unei şedinţe cu aparatul Eximia variază între 100 şi 200 de lei, în funcţie de recomandarea medicului, iar efecte vizibile se observă, în medie, după primele două şedinţe", mai spune dr. Adrian Stănescu.

Celulele stem reconstruiesc ţesutul

Pentru a atenua efectele îmbătrânirii, în medicina estetică se foloseşte mai nou şi transplantul de celule stem. Medicii folosesc această metodă atât pentru a reconstrui, cât şi pentru a reda densitatea ţesutului. În acest fel, efectele se menţin pe o durată mai lungă de timp, comparativ cu alte metode actuale. Totuşi, rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcţie de predispoziţia genetică, spun specialiştii. Procedurile de transplant de celule stem în scop estetic costă 3.000 euro.

Curentul stimulează secreţia de colagen

Bazată pe metoda bioelectricităţii produsă în mod natural de organism, noua cremă dezvoltată de o companie americană foloseşte microcurenţi electrici pentru a stimula producţia de colagen a pielii.
Potrivit specialiştilor, rezultatele pot fi observate după numai două zile de aplicare, pielea devenind mai netedă chiar şi la persoanele de vârsta a treia. Momentan, cercetările continuă pentru a depista dacă acest tip de cremă are şi efecte adverse.

Zoom

Specialiştii spun că, pentru a obţine cele mai bune rezultate, tratamentele de întinerire a pielii trebuie stabilite individual. Efectul de atenuare a ridurilor este, de obicei, provizoriu, terapiile trebuind repetate la anumite intervale de timp.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite