Metode naturale de întărire a rezistenţei la gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitamina C este, de departe, cea mai populară metodă de prevenire a răcelii şi gripei. Medicii de specialitate nu contestă valoarea ei, sugerând doze de 2-500 mg zilnic pentru fortificarea

Vitamina C este, de departe, cea mai populară metodă de prevenire a răcelii şi gripei. Medicii de specialitate nu contestă valoarea ei, sugerând doze de 2-500 mg zilnic pentru fortificarea sistemului imunitar.
Zincul este o altă sugestie pentru alungarea simptomelor răcelii. La fel şi usturoiul. Studiile din domeniu au arătat că usturoiul distruge mai multe tipuri de bacterii şi viruşi. În plus, el ajută la creşterea imunităţii, având cunoscute proprietăţi antibacteriene.
O altă sugestie a medicilor sunt capsulele cu ulei de peşte. În special cei care nu mănâncă peşte se pot proteja dacă iau în perioada iernii ulei de peşte care potenţează sistemul imunitar.
O altă metodă, mai puţin plăcută, dar foarte eficientă este irigarea nazală. Ideea de a turna apă cu sare în nas este, fără îndoială, neplăcută, dar mai multe studii recente au arătat că acest tratament creşte rezistenţa la răceli şi gripă. Mai există multe alte remedii şi modalităţi naturale de prevenire a gripei, cum ar fi inhalaţiile cu aburi şi dieta, în special cu supă de pui.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite