Menopauza impune îngrijire genitală specifică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei statistici recente, o femeie din şase declară că suferă sau au suferit la un moment dat în viaţă de uscăciune vaginală, cunoscută în termeni medicali sub numele de atrofie vaginală.

Dintre acestea, majoritatea sunt la menopauză. Principalele manifestări ale atrofiei vaginale sunt senzaţia de usturime şi de mâncărime şi durerile din timpul actului sexual. 57 la sută din femeile cu vârste sub 40 de ani au declarat în cadrul unui sondaj că uscăciunea vaginală este cauza unor grave probleme în cuplu.

Atrofia poate duce la pierderi de urină

Acelaşi sondaj a scos la iveală că doar un sfert din femeile care prezintă atrofie vaginală merg la ginecolog şi beneficiază de tratament. Netratată, uscăciunea vaginală se poate agrava în timp, instalându-se vaginita atrofică, o inflamaţie a vaginului cauzată de transformarea florei saprofite în floră parazită.

În plus, atrofia vaginală poate avea efecte şi asupra uretrei, determinând pierderi de urină.

„Pentru a trata uscăciunea vaginală este necesară hidratarea vaginului cu ajutorul unor produse medicale speciale, pe care le poate recomanda numai ginecologul, de tipul tratamentul Feminella Hyalosoft. Dar pentru a menţine grosimea epiteliului vaginal şi elasticitatea acestuia, este nevoie, de asemenea, de un aport de vitamine A, D şi E", recomandă conferenţiar doctor Maria Bari de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Filantropia".

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite