Medicii pensionari îi cer lui Nicolăescu să scoată capul din cifre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Medicilor Pensionari îi cere ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să coboare din sfera înaltă a cifrelor şi să facă o vizită în spitale, ca să vadă cât de prost sunt

Asociaţia Medicilor Pensionari îi cere ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să coboare din sfera înaltă a cifrelor şi să facă o vizită în spitale, ca să vadă cât de prost sunt trataţi cei care odinioară se ocupau de sănătatea populaţiei.
Peste trei sute de membri ai ASMP au participat la aniversarea a şase ani de la înfiinţarea asociaţiei. "Cei care au datoria atât morală, cât şi profesională să ne ajute ne tratează cu spatele", a declarat dr. Virginia Ioan, preşedinta ASMP, care a mai adăugat că medicii pensionari sunt ţinuţi ore în şir în anticamerele cabinetelor, li se refuză internări, sunt plimbaţi de la un spital la altul, iar personalul medical le vorbeşte de sus. Pe medicii pensionari îi nemulţumeşte situaţia din ce în ce mai grea, lipsa respectului şi solidarităţii din partea cadrelor medicale mai tinere, dar şi lipsa unei case de retragere pentru persoanele neajutorate şi care nu se pot deplasa. Ei nu au putut obţine până acum decât bilete gratuite la teatru. Pentru 200 de persoane, Colegiul Medicilor Bucureşti oferă tratament balnear, o masă caldă pe zi şi o persoană care să ajute la curăţenie şi cumpărături. "Se tot vorbeşte despre calitatea sănătăţii, dar nu aud pe nimeni vorbind de soarta medicilor", a declarat dr. Rodica Tănăsescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti, în sprijinul medicilor pensionari.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite