Medicamentele contrafăcute pot fi toxice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Pentru a nu stârni suspiciuni, medicamentele contrafăcute nu sunt mai ieftine
Pentru a nu stârni suspiciuni, medicamentele contrafăcute nu sunt mai ieftine

Metale grele, arsenic, vopsea cu plumb şi ceară de parchet sunt câteva dintre „ingredientele“ găsite de autorităţi în compoziţia unor medicamente contrafăcute.

„Pentru a da culoarea specifică albastră medicamentului Viagra, în Egipt, falsificatorii foloseau cerneală de imprimantă, iar în Columbia, pentru a reproduce culoarea galbenă a unui medicament se folosea vopsea industrială", a atras atenţia Steve Allen, Global Security Senior Director al companiei farmaceutice Pfizer.

Sunt comercializate pe internet

Pentru a nu stârni suspiciuni, medicamentele contrafăcute nu sunt mai ieftine şi le pot copia destul de bine pe cele originale. Prin urmare, singurul mod în care bolnavii se pot proteja este să cumpere dintr-o sursă sigură.

„Farmaciile sunt surse sigure şi furnizorii recomandaţi de medicul specialist care scrie reţetele, iar sursele lipsite de credibilitate sunt site-urile web, mailurile spam şi farmaciile online", a precizat avocatul Gabriel Turcu, preşedintele Asociaţiei Române Anti-Contrafacere. În topul medicamentelor contrafăcute se află produsele pentru potenţă. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite