Măslinele protejează inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măslinele conţin luteină, bună pentru sănătatea ochilor şi împotriva îmbătrânirii premature
Măslinele conţin luteină, bună pentru sănătatea ochilor şi împotriva îmbătrânirii premature

Conţin 70-76% apă, lipide (59%), un nivel crescut de antioxidanţi, de vitamine (în special provitaminele A şi E) şi o cantitate semnificativă de calciu. Un beneficiu major al acestor fructe asupra stării de sănătate este acela că măslinele au efect protector pentru sistemul cardiovascular.

„Măslinele conţin luteină, bună pentru sănătatea ochilor şi împotriva îmbătrânirii premature. De asemenea, trebuie remarcat efectul antiinflamator şi antifebril al acestor fructe, care combat astmul şi atenuează durerile în caz de artrită", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Tartă crocantă cu măsline

Calorii: 110/porţia

Timp de preparare: 20 de minute

Ingrediente: 250 g de fulgi de ovăz, 50 ml fructoză, 75 g făină de grâu integrală, 75 ml de ulei de măsline, 10 linguri de măsline, o linguriţă de scorţişoară.

Preparare: se amestecă într-un vas fulgii de ovăz, fructoza, făina şi uleiul.  Se spală măslinele, se îndepărtează sâmburii, se taie mărunt şi se pudrează cu scorţişoară. Se toarnă peste măsline amestecul cu fulgi. Preparatul se coace la cuptor timp de 30 de minute. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite