Maraton pentru persoanele cu autism, în Parcul Izvor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de mişcare în aer liber pot participa sâmbătă, 3 septembrie, la jogging în Parcul Izvor alături de persoanele cu autism. Denumit „Maratonul Autismului", evenimentul face parte din campania Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR), care îşi propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele bolnave de autism din România.

Potrivit organizatorilor, copiii şi adulţii vor alerga în cadrul a două maratoane distincte. Copiii de până la 14 ani sunt aşteptaţi să se alinieze la start la ora zece şi vor alerga pe o distanţă de un kilometru. Pentru adulţi, maratonul debutează la ora 11, iar distanţa parcursă va fi de trei kilometri. Persoanele interesate se pot înscrie la start chiar în ziua maratonului la corturile special amenajate în Parcul Izvor. De asemenea, înscrierile se pot face şi pe Facebook.

Se va construi un centru pentru autişti

Cu ocazia evenimentului, în parc va fi amplasată şi o urnă specială pentru donaţii. Suma strânsă, ce va fi comunicată ulterior pe site-ul ANCAAR, se va folosi pentru construirea unui centru rezidenţial şi de lucru dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism în oraşul Soveja, judeţul Vrancea. „Maratonul Autismului" este primul eveniment din cadrul campaniei naţionale „Omul din spatele autismului", care se desfăşoară în perioada august-decembrie 2011. Deşi incidenţa autismului a crescut de 1 la 38, în România nu există un pachet de servicii speciale pentru persoanele care suferă de această tulburare.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite