Mâncarea de fast-food, mai dăunătoare în SUA decât în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea şi cartofii prăjiţi vânduţi în America sunt mai dăunători organismului decât produsele care se vând în Europa la acelaşi lanţ de restaurante, arată un studiu danez. Cei trei

Carnea şi cartofii prăjiţi vânduţi în America sunt mai dăunători organismului decât produsele care se vând în Europa la acelaşi lanţ de restaurante, arată un studiu danez. Cei trei doctori care au efectuat studiul au analizat nivelul acizilor graşi nesaturaţi din produsele vândute în 20 de state. Ei au arătat că numai 5 grame de consum zilnic din aceste grăsimi măreşte de 25 de ori riscul de boli de inimă. Jumătate din produsele testate depăşeau cele 5 grame. Danemarca stă cel mai bine la acest capitol cu 1 gram pe produs, iar la polul opus este Ungaria, cu 24 de grame. Danemarca beneficiază de o lege care limitează acizii graşi nesaturaţi la mai puţin de 2 grame pe produs

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite