Majoritatea femeilor preferă bisturiul sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt femei din zece preferă să slăbească cu ajutorul chirurgiei decât făcând gimnastică, potrivit unui chestionar din Marea Britanie, la care au răspuns 1.305 persoane.

Potrivit acestuia, cea mai populară metodă  de slăbit în rândul femeilor este liposucţia (34 la sută), urmată de bypass-ul gastric (26 la sută) şi de reducerea numărului de calorii (14 la sută).

Retuşurile abdominale ocupă locul al patrulea în top, cu opt la sută din preferinţe, în timp de doar doi la sută din femei declară că ar fi dispuse să facă mai multe exerciţii fizice.

Bărbaţii sunt mai activi

În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, 52 la sută din aceştia preferă să meargă la sală pentru a pierde din greutate. Deşi mulţi văd operaţiile ca pe variante mai „leneşe", şi printre domni există amatori ai intervenţiilor chirurgicale: 19 la sută spun că ar da jos din grăsimea de pe abdomen în acest mod, iar 11 la sută şi-ar face chiar liposucţie. O altă deosebire faţă de femei este că doar şapte la sută din bărbaţi ar fi dispuşi să-şi schimbe dieta.

„Uneori, adepţii pierderii în greutate prin metode chirurgicale au o stimă scăzută de sine. Chirurgia poate da rezultate rapide şi spectaculoase, dar nu rezolvă întotdeauna problemele de sănătate fizică şi psihică ce stau la originea kilogramelor în plus", menţionează Christiana Clogg, din partea „The Good Surgeon Guide", iniţiatorul studiului.

În România, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, jumătate din români au probleme cu greutatea corporală, iar 25 la sută sunt obezi. Un stil de viaţă sănătos include mişcare zilnică şi consumarea unor alimente sănătoase, în cantităţi moderate. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite