Mai nou, curent electric în cremele antirid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cremele antiaging, pline de ingrediente gândite să şteargă efectele trecerii timpului, vor produce în curând şi curent electric pentru a stimula procesele fiziologice precum producţia de colagen din piele.

Scopul este de a reproduce, prin intermediul unei simple creme, efectul tratamentelor profesionale pentru lifting facial pe bază de curent electric. Deocamdată, pe piaţa internaţională există două branduri de cosmetice care au produs primele creme cu „bio-electricitate".

Specialiştii sunt sceptici

Potrivit dermatologilor, celulele pielii comunică între ele prin mici impulsuri electrice. Acestea au rolul de a stimula regenerarea celulară. Studiile au arătat însă că, pe măsură ce pielea îmbătrâneşte, numărul impulsurilor electrice prin care celulele comunică se diminuează.

Efectul imediat constatat este şi o scădere a capacităţii pielii de a se autorepara şi de a se regenera. Prin urmare, producătorii cremelor antiaging de nouă generaţie susţin că acestea au fost gândite astfel încât să producă la nivelul pielii curentul electric necesar să suplinească deficitul de schimb energetic dintre celule.

„Se ştie de multă vreme că stimularea cu microcurenţi are efect benefic fiindcă potenţează refacerea pielii după agresiuni şi creşte capacitatea organismului de a vindeca rănile", explică medicul dermatolog  Russell Emerson de la Clinica „Hove Skin" din Marea Britanie.

Dar, în egală măsură, specialistul este sceptic cu privire la efectul acestor creme. „Este greu de crezut că un produs precum o cremă, aplicat topic ar putea influenţa procese desfăşurate la nivel profund în piele, aşa cum ar fi necesar pentru a stimula producţia de elastină şi de colagen", mai spune specialistul britanic. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite