Mai mulţi băieţi din cauza fertilizării in vitro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tratamentele specifice fertilizării în vitro cresc şansele de a concepe băieţi , arată cercetătorii de la Universitatea “New South Wales” din Australia. Specialiştii susţin că, în cazul în care metodele de fertilizare in vitro vor deveni mai populare decât sunt în prezent,  s-ar putea dezechilibra raportul dintre sexe. 

În acest moment, din punct de vedere statistic, în cazul reproducerii naturale, la 100 de fete se nasc 105 băieţi, în timp ce în cazul fertilizării în vitro ( FIV), la 128 de băieţi se nasc 100 de fete.

Embrionii de sex masculin, mai rezistenţi

Autorul studiului, profesorul Michael Chapman de la Universitatea "New South Wales" spune că fenomenul s-ar putea datora rezistenţei crescute a embrionilor de sex masculin, comparativ cu cei de sex feminin. "Metodele de fertilizare folosite în laboratoare şi, în mod special substanţele în care se produce efectiv procesul de fertilizare ar putea fi vinovate pentru supravieţuirea predilectă a unor embrioni de sex masculin", spune specialistul. Studiul a constat în monitorizarea tuturor naşterilor care au urmat după fertilizarea in vitro în clinicile din Australia şi din Noua Zeelandă între anii 2002 şi 2006.

"Dacă am descoperi cauza exactă a supravieţuirii mai multor embrioni de sex masculin comparativ cu cei de sex feminin, atunci am putea reechilibra balanţa naturală dintre sexe", spune profesorul Michael Chapman.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite