Măceşul previne avitaminoza C

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început sezonul măceşelor! Fructele alină suferinţele bolnavilor de orice vârstă şi sunt cunoscute din timpuri străvechi pentru bogăţia compoziţiei lor - vitaminele C, P, B1, B2, E,

A început sezonul măceşelor! Fructele alină suferinţele bolnavilor de orice vârstă şi sunt cunoscute din timpuri străvechi pentru bogăţia compoziţiei lor - vitaminele C, P, B1, B2, E, betacaroten.
Totuşi, vitamina C bate recordul! Comparativ cu lămâia şi pătrunjelul, cantitatea de vitamina C adunată în fructele roşii este de 10 ori mai mare!
Aşa se explică şi renumele ce şi l-a căpătat în prevenirea avitaminozei, enterocolitei, calculilor renali, tulburărilor de circulaţie periferică şi fragilităţii capilare. Vârstnicilor, planta aceasta le este de mare ajutor în ameliorarea circulaţiei periferice.
Măceşul previne inflamaţiile intestinale, este un vasodilatator arterial preţios, dar are şi efect contra viermilor intestinali. Fitoterapeuţii recomandă recoltarea măceşelor atunci când fructele sunt tari. Pentru preparatele alimentare trebuie să culegem fructele foarte coapte. Dacă ne aprovizionăm cu măceşe crescute la o altitudine de peste 600 metri, vom fi siguri de valoarea lor terapeutică superioară, comparativ cu suratele lor crescute la deal, câmpie sau zona lacurilor. Pentru combaterea viermilor intestinali, fructele de măceş trebuie curăţate de peri şi sâmburi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite