Măceşele ne protejează de gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măceşele ne protejează de gripă
Măceşele ne protejează de gripă

Din măceşe se face, în cele mai multe cazuri, un decoct cu acţiune imunostimulatoare, ajutând la combaterea răcelilor şi altor infecţii. De asemenea, acest preparat are efect vasodilatator, antiinflamator şi diuretic.

De aceea, decoctul de măceş este recomandat în tratarea unei varietăţi de probleme de sănătate, cum sunt avitaminozele, enterocolitele, virozele respiratorii, dar şi tulburările de circulaţie periferică.

Eugen Giurgiu, specialist în fitoterapie şi nutriţie, spune că tratamentul cu diverse preparate din măceşe este benefic şi în combaterea unor vicii, precum tabagismul şi alcoolismul, datorită substanţelor active din compoziţia fructelor: vitaminele B1, B2, PP, şi mai ales C, mineralele şi enzimele.

Cocktail contra alcoolismului

Împotriva alcoolismului şi tabagismului, cocktailul de măceşe cu scorţişoară are rezultate foarte bune. Acesta  se prepară din trei linguriţe de pudră de măceşe amestecate cu o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară. Acestea se pun într-o cană cu 500 ml de apă fierbinte. Pudra se lasă la infuzat 15 minute.

Cocktailul astfel obţinut se bea îndulcit cu puţină miere, pe parcursul întregii zile. Fructul măcinat poate fi combinat cu iaurt, supă sau ceai, din care se beau trei linguriţe pe zi. Se urmează cura timp de şase săptămâni.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite