”Limba mielului” previne bronşitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Persoanele sensibile pot scăpa sezonul acesta rece de gripă, bronşită, crize de gută şi reumatism cu ajutorul infuziei de “Limba mielului” (Borrago officinalis). Fitoterapeutul Eugen

 Persoanele sensibile pot scăpa sezonul acesta rece de gripă, bronşită, crize de gută şi reumatism cu ajutorul infuziei de “Limba mielului” (Borrago officinalis). Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează că planta are efecte antivirale foarte puternice.

Consumată sub formă de decoct sau infuzie de maximum trei ori pe zi, ”Limba mielului” nu previne doar afecţiunile de sezon.

Fitoterapeuţii au descoperit avantajele  tratamentului cu această plantă în boli cu substrat nervos (melancolia) şi în crize cardiace.

Mod de preparare


Infuzia: se prepară dintr-o linguriţă de frunze şi flori uscate de “Limba mielului” şi 200 ml apă. Se recomandă trei căni pe zi pentru combaterea afecţiunilor virale şi a deshidratării pielii.

Decoctul: fierbe două linguriţe de frunze şi tulpină de “Limba mielului”  timp de cinci minute în 200 ml apă. Se consumă câte 200 ml de două ori pe zi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite