Leuşteanul, leac pentru aparatul respirator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leuşteanul, leac pentru aparatul respirator
Leuşteanul, leac pentru aparatul respirator

Studii realizate în Italia, Statele Unite, Turcia şi în Spania au scos la iveală că leuşteanul este mai degrabă plantă medicinală decât zarzavat.

Datorită principiilor active pe care le conţin, preparatele din leuştean (suc, infuzie combinată, tinctură şi vin) au o puternică acţiune terapeutică sedativă, antiinflamatoare, antiseptică şi expectorantă.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă folosirea preparatelor din leuştean în tratamentul a peste 50 de afecţiuni, de la bronşită, tuse, pleurezie, gripă, colici intestinale până la sindromul colonului iritabil.

Vin de leuştean

Preparare: 100 g de frunze proaspete de leuştean, tocate mărunt, se pun la macerat în 750 ml de vin alb, într-o sticlă care se închide ermetic.

Leuşteanul se macerează timp de două săptămâni, la temperatura camerei. După trecerea acestei perioade, preparatul se filtrează şi se păstrează la rece, în sticle bine închise.

Se bea câte un păhărel la masa de prânz şi la cină, timp de 14 zile.

Acest vin este un leac pentru tuse, febră intermitentă, indigestii, anorexie, boli cardiace asociate cu retenţia de apă şi pentru
cistită.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite