Leucemia cronică, tratabilă, dar scumpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.000 de români sunt diagnosticaţi cu leucemie granulocitară cronică, cea mai frecventă formă de leucemie a adultului, estimează medicii hematologi.

„Maladia beneficiază de modalităţi terapeutice moderne, prin inhibitorii de tirozin kinază, ce permit creşterea semnificativă a speranţei de viaţă a bolnavilor", subliniază Leny Caban, medic specialist hematolog la Clinica de Hematologie a Institutului Fundeni.

Simptomele pot lipsi

Aceste tratamente reprezintă însă o provocare pentru bolnavi, pentru că sunt foarte scumpe. Un control riguros al indicaţiilor terapeutice şi alegerea momentului oportun pentru schimbarea medicaţiei sunt soluţiile care pot optimiza costurile pe care le presupune boala.

Formele cronice de leucemie au o evoluţie mai lentă decât cele acute. Uneori, persoanele afectate pot avea boala fără să manifeste vreun simptom. Din păcate, în lipsa tratamentului, maladia evoluează spre forme accelerate şi apoi acute, cu un prognostic rezervat.

Toate aceste aspecte au fost readuse în discuţie cu ocazia celei de-a doua ediţii a Conferinţei Internaţionale „Managementul bolilor cronice - Reconfigurarea sistemelor de sănătate", care s-a desfăşurat în perioada 22-23 septembrie la Bucureşti.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite